Vaksinat kineze, Rama: Të gatshëm të vaksinojmë personelin mjekësor të Kosovës

Kryeministri Edi Rama i ka bërë sërish thirrje Kosovës për të vaksinuar në Kukës bluzat e bardha.

I pranishëm në aeroportin e Rinasit, ku priti 192 mijë dozat e para të vaksinës kineze, Rama tha se që nesër është i gatshëm të marrë përsipër vaksinimin e bluzave të bardha të Kosovës.

Disa ditë më parë, në Kukës u vaksinuan 500 bluza të bardha me vaksinën e prodhuar nga kompania AstraZeneca.

Edi Rama: “Dua të shtoj se ne sot kemi mundësi të japim një mesazh të drejtpërdrejt Kosovës, vlëllezërve dhe motrave tona atje, jemi gati menjëherë që nga nesër të marrim përsipër vaksinimin e bluzëve të bardha të Kosovës. Janë 11 mijë bluze të bardha atje dhe për 20 ditë ne jemi gati të kryejmë vaksinimin e ttë gjithëve. Nëse ata duan të organizojnë procesin dhe vijnë më shpejt në Kukës, s’ka problem, mund të bëhet në një kohë më të shpejtë.

Së bashku me ministren e Shëndetësisë, kemi diskutuar dhe janë marrë masat që procesi i vaksinimit të fillojë menjëherë sapo të fillojnë vaksinat të fillojnë procedurat e regjistrimit dhe shpërndarjes në të gjithë territoret dhe të krijojmë një orare të posaçëm vaksinimi deri në mesnatë, duke e bërë dhe me tre turne. Ministria e Shëndetësisë dhe autoritete t e posaçme do të japin leje për të gjithë të moshuarit që do të jenë pjesë e regjistrit të vaksinimit, nga moshat më të larta duke zbritur poshtë”.