Shkon natën në Vlorë? Meta: Mashtrim i orkestruar nga kryeoligarku i Shqipërisë

Presidenti I Republikës, Ilir Meta i është përgjigjur deklaratave të kryeministrit Edi Rama, i cili tha më parë se “Presidenti ka ikur nga trutë” si dhe e ka akuzuar se po bën fushatë natën duke lëvizur e takuar banorët jashtë kompetencave të tij.

Nga Vlora, Meta i cilësoi këto deklarata si gënjeshtra të fabrikuara nga zyra e Ramës, të cilën e quajti edhe kryeoligarkë.

Ai tha se gazetarët mund të verifikojnë çdo takim që ai ka zhvilluar me banorët.

Ilir Meta: ”Mezi prita të mbaroja orarin zyrtar për të dhënë një përgjigje nga Vlora, për t’u përgjigjur shpifjeve se presidenti vjen vetëm natën në Vlorë. Thashë të vija edhe njëherë ditën. Gënjeshtra është kthyer në sistem, duhet ta marrë përgjigjen ballore. Gazeta Tema pretendon se presidenti Ilir Meta ka takuar veteranë për të kërkuar vota për LSI. Ju si gazetarë, do t’ua lë foton për të verifikuar nëse janë banorë të Selenicës që kërkuan takim me presidentin.

Kur u njoha me një shkrim flagrant mashtrues, nxorra faktet e mashtrimit skandaloz jashtë çdo etike profesionale. Nuk jam shumë i habitur nga reagimi i botuesit. Më habiti reagimi i kryeministrit që presidenti ka ikur nga trutë. Do t’ua lë ju këto foto. Shkoni dhe verifikojini. Raportoni të vërtetën mbi këtë fushatë mashtrimi të orkestruar nga kryeoligarku i Shqipërisë.

Dua t’i them atij dhe gjithë të tjerëve, sa herë të më përmendni dhe të gënjeni nga Vlora, përgjigjen do t’ua jap nga këtu. E meriton Vlora që të mos jetojë me gënjeshtra. E meriton Selenica që të mos mashtrohet për rrugën. Kam shkuar në mes të ditës, e kanë kërkuar ata presidentin. Ata e tradhëtuan projektin që integronte Selenicën, por edhe u tallën dhe kërkojnë ta mashtrojnë me asfalt elektoral. Presidenti ka vajtur në mes të ditës në Radhimë. Presidenti nuk ka ikur natën por ditën në Vranisht se janë kërcënuar disa banorë se kanë ftuar presidentin për kafe.”