Aktualitet

“Nxorën Dritan Dajtin në Bllok”, shkarkohen 4 zyrtarët e lartë të burgjeve


               Publikuar në : 15:53 - 14/01/20 B H

Ministri e Drejtësisë ka reaguar pas nxjerrjes në bllok për vizita mjekësore të të dënuarit, Dritan Dajti.

Përmes një deklarate për mediat, Ministria bëri të ditur se ka vendosur:

  1. Të shkarkojë nga detyra Drejtorin e IEVP-së Peqin, Emin Shpata për shkelje të rëndë.
  2. Lirimin nga detyra të Drejtorit të Policisë së Burgjeve, Bardhyl Kaçorri për shkelje të rëndë.
  3. Largim nga puna të mjekut të IEVP Peqin, Andi Andoni.
  4. Lirim nga detyra të shefit të Forcave Operacionale në Drejtorinë e Përgjithshme të Burgjeve, Ferit Mici.
  5. Vërejtje me paralajmërim për mjeken e DPB Ermira Qirinxhi.
  6. Vërejtje me paralajmërim për inspektorin e IEVP Peqin, Mefat Shehu.

Më tej në deklaratën e tyre u bë e ditur se pas publikimit të ngjarjes në media, janë ngritur dy grupe pune për hetimin e kësaj çështjeje.

“Sipas të gjitha të dhënave, është konkluduar qartazi se në shkelje flagrante me ligjin, stafi mjekësor e drejtues në IEVP-në Peqin nuk kanë  kryer asnjë proces vlerësimi të kërkesës – në profilin mjekësor dhe operacional të riskut – dhe nuk ka marrë në konsideratë asnjë mundësi për kryerjen e vizitave mjekësore pranë strukturave shëndetësore publike të afërta me institucionin e vuajtjes së dënimit.

Nga hetimi është konkluduar se është shkelur neni 33 i ligjit “Për të drejtat dhe trajtimin e të dënuarve me burgim dhe të paraburgosurve”, dhe i nenit 106 të rregullores së përgjithshme të burgjeve parashikohet se të paraburgosurit dhe të dënuarit mund të kërkojnë që të vizitohen, me shpenzimet e tyre, nga një mjek i zgjedhur nga ata. Por kjo kërkesë vlerësohet nga strukturat  përkatëse duke vlerësuar mundësitë për marrjen e trajtimit të specializuar të të dënuarit nga spitali i burgjeve dhe organet shtetërore përkatëse të shëndetësisë”, thuhet në njoftimin e Ministrisë së Drejtësisë.


Kthehu
WhatsApp Denonco ne TT