Politikë

Ngritja e SPAK që do trondisë gjithë politikanët/ SHBA jep mesazhin e radhës


               Publikuar në : 19:31 - 12/09/19 M. S

SHBA-të do të vijojnë të jenë në krah të Shqipërisë, për Reformën në Drejtësi dhe ngritjen e SPAK-ut. Mesazhi i shpërndarë nga Ambasada Amerikane në Tiranë është mëse i qartë. Në statusin e radhës në Facebook, thuhet se reforma e gjyqësorit në Shqipëri mbetet prioritet kyç i SHBA. Për rrjedhojë, Ambasada Amerikane do të vazhdojë punën mbi Reformën në Drejtësi me njerëzit dhe komunitetet në Shqipëri.

Statusi

“Sot jemi këtu për të vlerësuar një tjetër hap përpara drejt zbatimit të reformës në drejtësi në Shqipëri: përfundimin me sukses të Programit Veror për Administrimin e Gjykatës. Reforma e gjyqësorit në Shqipëri është një prioritet kyç i Shteteve të Bashkuara. Çdo njeri ka të drejtën e një gjyqi të paanshëm dhe çdo entitet – përfshi edhe kompanitë amerikane – ka të drejtën e një gjykimi të drejtë nga një sistem gjyqësor i pavarur dhe i paanshëm, dhe të bazuar në ligj… Ambasada e Shteteve të Bashkuara do të vazhdojë punën mbi reformën në drejtësi me njerëzit dhe komunitetet në Shqipëri”. Zv. Shefi i Misionit në Detyrë Dan Koski gjatë ceremonisë së çertifikatave për projektin e Shkollës së Magjistraturës për Administrimin e Gjykatës, të mbështetur nga USAID.


Kthehu
WhatsApp Denonco ne TT