“Ka parashikime të frikshme”, Majlinda Bregu zbulon çfarë na pret

Ish-ministrja e Integrimit, Majlinda Bregu, ka shprehur shqetësimin në lidhje me situatën që po jetojmë, pasi kriza ka mbërthyer vendin.

Që në krye të statusit të shpërndarë në facebook, ajo nënvizon se beteja më e madhe është për të mbajtur vendin e punës.

Ndryshe nga vitet që kemi lënë pas, për të mbajtur vendin e punës me të njëjtën rrogë, duket si një mision me shumë të papritura.

Bregu bën me dije se ka parashikime te frikshme se gjatë 2020, me gjasë 195 mil vende pune do të mbyllen( ILO). Kjo krizë e shkaktuar nga pandemia ka prekur turizmin, restorantet, hotelerinë, etj.

Statusi

Une nuk kam asnje nostalgji per 1 majin e Paradave. Per diten qe shenjonte stinen e diellit e veshjen zyrtare te sandaleve, po. Por kjo date 1 sivjet sjell nje Maj te pajetuar me pare nga brezi yne. Beteja me e veshtire do te jete e atyre qe duhet te ruajne vendin e punes.

Ka parashikime te frikshme se gjate 2020 me gjase 195 mil vende pune do te mbyllen( ILO). Krizat prekin se pari me te dobetit. #turizmi #udhetimet #pasuritepaluajtshme #shërbimet #restorante#hoteleria etj.

Biznesi i vogel dhe i mesem ze 99,7% te 350 mije kompanive ne Ballkanin Perendimor.

Per me shume shihni videon.
@regionalcooperationcouncil_rcc

🇬🇧#StayatHome edition of the 1 May #LabourDay . Although physically distant, ëe are still connected by this idea!

#ILO forecasts that the ëorld ëill lose around 195 million jobs for the second quarter of 2020. This crisis affected #service sector, #tourism#travel#retail, and #manufacturing the most. 99,7% of 350.000 companies in the Ëestern Balkans are SMEs – restaurants, cafes, manufactures, ëhile 11,9% of all employees in the region come from tourism.

https://bit.ly/2YmOMvs

#StayHome #StayHealthy
Good.Better.Regional.
EU #PoëeredbyRCC
#MayDay #jobs #employement #StrongerTogether #ËesternBalkans #cooperation #regionalcoperation
#eu #europe #euintegration #PoëerofJointAction