Kronikë

Ditën në punë, natën në burg/Dënimi i 44-vjeçarit që dhunonte gruan

               Publikuar në : 21:11 - 15/03/19 Enno

Gjykata e Tiranës ka firmosur një dënim alternativ, ditën në punë, natën në burg, për një 44-vjeçar që dhunonte sistematikisht bashkëshorten.

Bëhet fjalë për një ngjarje të ndodhur në tetor të 2018, kur burri në sy të tre fëmijëve të mitur dhunoi gruan, të cilës i theu edhe hundën.

Autori qëndroi për katër muaj në burg, por më vonë gjatë gjykimit, shprehu pendesë dhe kërkoi lirinë, duke premtuar se do të punonte për të siguruar jetësën e familjes.

Për këtë arsye, gjykatësi Gerd Hoxha, aplikoi për herë të parë nenin 58 të kodit penal, ose gjysmëlirinë, duke e lejuar babain e tre fëmijëve, që nga ora 7 e mëngjesit deri në orën 20 të mbrëmjes të punonte, ndërsa në orën 20:00 të mbrëmjes ai detyrohej të kthehej në burg.

Sipas ‘Neës 24’, në tentativë për të kontaktuar të dënuarin, ai refuzoi të fliste, por megjithatë u shpreh se është penduar dhe po bën çmos të dëshmojë se është një baba i devotshëm dhe se nuk do të ngrejë më kurrë dorë mbi bashkëshorten.

Prej ditës që është liruar nga burgu, i dënuari është punësuar si shofer në një kompani private. Orët e pakta që i mbeten të lira, ai i kalon me fëmijët dhe gruan.

Për të qenë pranë tyre, ai çdo ditë udhëton nga burgu i Vaqarrit në Kodrën e Diellit, ku ka vendin e punës, e prej andej në Tufinë, ku ka banesën. Kjo sipas avokatit po I krijon vështirësi të dënuarit në zbatimin e vendimit, për të cilin po sheh mundësinë që të kërkojë trasferimin e tij në një burg me pranë banesës…

Ky është rasti i parë që për veprën penale të dhunës në familje, që Gjykata aplikon nenin 58 në kodit penal, thënë ndryshe gjysmëlirinë për një të dënuar.

Kthehu
WhatsApp Denonco ne TT