Shqipëria

AKU ndërpret aktivitetin e 4 subjekteve në Tiranë e Lushnjë


               Publikuar në : 21:17 - 14/08/19 user tir

Autoriteti i Kontrollit të Ushqimit ka “goditur” të tjera raste të subjekteve që ushtrojnë aktivitet pa licencë. AKU ka njoftuar se subjektet janë gjobitur, për shkak se ata kanë shkelur sigurinë ushqimore. Në njoftim thuhet se për shkeljet e konstatuara, subjektet kanë marrë gjobë në shumën 6.81 milion lekë. Subjektet që janë gjetur në shkelje vepronin në Tiranë, Spille dhe në Lushnjë.

Njoftimi i AKU:

“AKU NDËRPRET AKTIVITETIN NË 4 SUBJEKTE, RESTORANTE DHE MAGAZINA USHQIMORE TË PALICENCUARA. KUNDRAVAJTJET NDËSHKOHEN ME 6.81 MILION LEKË. Drejtoritë Rajonale të AKU, qarku Tiranë dhe Fier ushtruan kontrolle në 4 subjekte, me aktivitet “Restorant” dhe “Magazinë ushqimor”, nga ku u konstatua: ushtrim aktiviteti i palicencuar, mangësi në dokumentacion (gjurmueshmëri, plani HACCP), si dhe veprim në kundërshtim me përgjegjësitë e operatorit të biznesit.

Për shkeljet e konstatuara, AKU mori masat administrative si në vijim: 11 masa administrative “Gjobë” me vlerë totale 6,810,000 lekë dhe “Ndërprerje aktiviteti” për 4 subjektet. Siguria ushqimore është sfida jonë e përbashkët!”

Kthehu
WhatsApp Denonco ne TT