Vaksina/ Pipero: Ka efekte anësore afatshkurtra. Kalo: Tani më i sigurt në punë

Sot nisi vaksinimi kundër koronavirusit në vend. E para që mori dozën e Pfizer ishte drejtoresha e Spitalit Infektiv, Najada Çomo, dhe i dyti ishte kryeministri Edi Rama.

Ndërkohë, vaksinën e morën edhe mjekët Pëllumb Pipero e Tritan Kalo.

Pipero deklaroi se efektet anësore të kësaj vaksine janë afaktshkurtra, të tilla si skuqje, dhimbje por thekson se nuk zgjasin.

Pëllumb Pipero: ”Avash avash e gjithë fasha e rriskut të gjithë qytetarët në nevojë të jenë pjesë e kjëtij procesi që sot filloi. Jam njoftuar dje për të bërë vaksinën nga shefja e shërbimit. Përgjithësisht efektet anësore të kësaj vaksine janë të vogla afatshkurtra. Skemi ende dijeni për efekte afatgjata. Bëhet fjalë për dhimbje skuqje, të përzin për të vjellë. Persona që e kanë bërë deri tani skanë pasur asgjë.’’

Mjeku Tritan Kalo tha se do të ndihet më i sigurt të vijojë punën në vijën e parë të Covid-19.

Tritan Kalo: “Është kënaqësi sepse ndjejmë më tepër siguri në punën që bëjmë, punojmë në vijën e parë dhe kjo na jep më tepër lehhtësim në aspektin psikologjik. Pak nga pak të shtohet niveli i të imunizuarve duke shpresuar që të këlojmë një verë të paqtë. Dhe jo të zjarrtë. Dorë shumë e lehtë më ra një infermier që ka gjithë jetën që bën vaksina, e kishte dorën e lehtë dhe se ndjeva kur filloi dhe mbaroi”.