E premte, 28 Janar, 2022
9.5 C
Tirana

Sot seanca e fundit parlamentare për këtë vit, vendimet që pritet të miratohen

Sot është seanca e fundit parlamentare për këtë vit. Deputetët e Kuvendit do të mblidhen për seancën e fundit parlamentare. Sipas rendit të ditës, së publikuar nga Kuvendi, bëhet me dije se në qendër të debateve do të jenë katër ligje të kthyera nga kreu i shtetit, Ilir Meta.

Sot pritet që të votohet sërish ligji i bashkëqeverisjes, buxheti i vitit 2022, ligji për tatimin mbi vlerën e shtuar dhe për taksa kombëtare.

Po ashtu qeveria ka depozituar në Kuvend dhe disa akte normative që pritet të miratohen sot. Ndërkohë po në këtë seancë të fundit për këtë vit do të miratohen dhe tre ligje “Për Agjencinë e Mbikëqyrjes Policore”, “Për statusin Fëmijë në përkujdesje të Republikës”, dhe “Për investimet strategjike në Republikën e Shqipërisë”.

Rendi i ditës:

1.Miratimi i procesverbalit të seancës plenare datë 16.12.2021 (Neni 44, pika 2 e Rregullores)

 1. Njoftime (Neni 44, pika 3 e Rregullores)
 2. Akt normativ nr. 33, datë 24.11.2021 “Për miratimin e disa ndryshimeve të nënshkruara (amendamenti i dytë) në marrëveshjen për prodhimin dhe furnizimin, nga dhe ndërmjet Pfizer Export B.V. dhe ministrisë së Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale të Shqipërisë, ministrit të Shtetit për Rindërtimin dhe Institutit të Shëndetit Publik miratuar me aktin normativ nr. 3, datë 18.1.2021 të Këshillit të Ministrave”. (Neni 78 dhe 101 të Kushtetutës dhe nenet 55 dhe 73-77 të  Pyetje

Shprehet nismëtari Shprehet komisioni përgjegjës për Çështjet Ligjore, Administratën Publike dhe të Drejtat e Njeriut Dhënie mendimi komisioni për Punën, Çështjet Sociale dhe Shëndetësinë Diskutime (Shprehen grupet parlamentare) Koha e votimit

 1. Akt normativ nr. 34, datë 3.12.2021 “Për disa ndryshime në ligjin nr.137/2020, “Për buxhetin e vitit 2021””, të ndryshuar””. (Neni 78 dhe 101 të Kushtetutës dhe nenet 55 dhe 73-77 tëRregullores, shumicë e thjeshtë votash për miratim) Pyetje Shprehet nismëtari Shprehet komisioni përgjegjës për Ekonominë dhe Financat Dhënie mendimi komisioni për Çështjet Ligjore, Administratën Publike dhe të Drejtat e Njeriut Diskutime (Shprehen grupet parlamentare) Koha e votimit
 2. Projektligj “Për Agjencinë e Mbikëqyrjes Policore”. (Neni 78 i Kushtetutës dhe nenet 55 dhe 73- 77 të Rregullores, shumicë e thjeshtë votash për miratim)

Pyetje Shprehet nismëtari Shprehet komisioni përgjegjës për Sigurinë KombëtareDhënie mendimi komisioni për Çështjet Ligjore, Administratën Publike dhe të Drejtat e Njeriut Diskutime (Shprehen grupet parlamentare) Koha e votimit

 1. Projektligj “Për statusin “Fëmijë në përkujdesje të Republikës”. (Neni 78 i Kushtetutës dhe nenet 55 dhe 73-77 të Rregullores, shumicë e thjeshtë votash për miratim) Pyetje Shprehet nismëtari Shprehet komisioni përgjegjës për Çështjet Ligjore, Administratën Publike dhe të Drejtat e Njeriut Dhënie mendimi komisioni për Punën, Çështjet Sociale dhe Shëndetësinë Dhënie mendimi komisioni për Ekonominë dhe Financat Diskutime (Shprehen grupet parlamentare) Koha e votimit
 2. Projektligj “Për një ndryshim në ligjin nr. 55/2015 “Për investimet strategjike në Republikën e Shqipërisë”, të ndryshuar””. (Neni 78 i Kushtetutës dhe nenet 55 dhe 73-77 të Rregullores, shumicë e thjeshtë votash për miratim) Pyetje Shprehet nismëtari

Shprehet komisioni përgjegjës për Ekonominë dhe Financat Diskutime (Shprehen grupet parlamentare) Koha e votimit

 1. Dekret i Presidentit të Republikës nr. 13 343 datë 26.11.2021 “Për kthimin e ligjit nr. 107/2021 “Për bashkëqeverisjen”. (Neni 84 i Kushtetutës dhe nenet 55 dhe 84 të Rregullores. Dekreti humbet fuqinë kur kundër tij votojnë shumica e të gjithë anëtarëve të Kuvendit) Shprehet komisioni përgjegjës për Çështjet Ligjore, Administratën Publike dhe të Drejtat e Njeriut Diskutime (Shprehen grupet parlamentare) Koha e votimit
 2. Dekret i Presidentit të Republikës nr. 13.369, datë 10.12.2021 “Për kthimin e ligjit nr. 115/2021 “Për buxhetin e vitit 2022”. (Neni 84 i Kushtetutës dhe nenet 55 dhe 84 të Rregullores. Dekreti humbet fuqinë kur kundër tij votojnë shumica e të gjithë anëtarëve të Kuvendit) Shprehet komisioni përgjegjës për Ekonominë dhe Financat Diskutime (Shprehen grupet parlamentare) Koha e votimit
 3. Dekret i Presidentit të Republikës nr. 13.384, datë 15.12.2021 “Për kthimin e ligjit nr. 111/2021 “Për disa shtesa dhe ndryshime në ligjin nr. 92/2014 “Për tatimin mbi vlerën e shtuar në 3 Republikën e Shqipërisë” të ndryshuar””. (Neni 84 i Kushtetutës dhe nenet 55 dhe 84 të Rregullores. Dekreti humbet fuqinë kur kundër tij votojnë shumica e të gjithë anëtarëve të Kuvendit) Shprehet komisioni përgjegjës për Ekonominë dhe Financat Diskutime (Shprehen grupet parlamentare) Koha e votimit
 4. Dekret i Presidentit të Republikës nr. 13.385, datë 15.12.2021 “Për kthimin e ligjit nr. 112/2021 “Për taksat kombëtare” të ndryshuar”. (Neni 84 i Kushtetutës dhe nenet 55 dhe 84 të Rregullores. Dekreti humbet fuqinë kur kundër tij votojnë shumica e të gjithë anëtarëve të Kuvendit) Shprehet komisioni përgjegjës për Ekonominë dhe Financat Diskutime (Shprehen grupet parlamentare) Koha e votimit
 5. Diskutime për çështje jashtë rendit të ditës (60’)

- Reklama -

Më shumë nga kategoria
Të fundit

Fakte të panjohura mbi shkencëtarët më të famshëm të të gjitha kohërave

Ju ndoshta mund t’i njihni emrat e këtyre figurave historike të shkencës, si dhe zbulimet e tyre më të famshme. Por ndoshta mund të...

Pas acarit, rikthehen reshjet e shiut. Si do të jetë moti për këtë fundjavë

Reshjet e shiut pritet të jenë prezente që në orët e para të 24-orëshit të ditës së shtunë, në pjesën më të madhe të...

Shp*rthimi në banesën e Dukës, 34-vjeçari i arrestuar me shenja dj*gie në dorë

34-vjeçari i arrestuar për vendosjen e tritolit në banesën e kreut të Federatës Shqiptare të Futbollit, Armand Duka, rezulton me shenja djegie në dorë....

Pa të dashurën me shokun e tij, detaje nga sherri me th*ka në Berat

Detaje të reja janë hedhur në dritë sa i takon sherrit me thika në Berat, ku dy persona përfunduan me plagë të shumta në...

Faza e fundit e konfliktit dhe fati i “Foltores”

Nga: Ergys Mërtiri Pas muajsh tensione që degjeneruan deri në konfrontim fizik, përplasja Basha-Berisha po fillon të zbehet, ndërsa revolucioni i organizuar nga foltorja shkon...