Rama tha fjalët më të mira për Metën/ Reagon vetë Presidenti

Kryeministri Edi Rama në intervista të ndryshme televizive, ka theksuar se Presidenti Ilir Meta ka treguar një gadishmëri maksimale në luftën kundër koronavirusit.

Rama ka thënë fjalët më të mira për Kreun e Shtetit dhe publikisht është shprehur mirënjohës ndaj tij, për bashkëpunimin e veçantë në këtë periudhë ku vendi është goditur nga COVID-19.

Ndërkohë lidhur me këto reagime të Ramës, ka shprehur mendimin e tij edhe Meta.

Përgjatë një prononcimi për emisionin “Kjo Javë”, Kreu i Shtetit deklaroi se “qeveria ka të drejtë që i vlerëson marrëdhëniet si të shkëlqyera”.

“Unë besoj se qeveria ka të drejtë që i vlerëson marrëdhëniet si të shkëlqyera aktualisht në vlerësimin tim, pasi Institucioni i Presidentit ka bërë të gjitha përpjekjet për të krijuar një atmosferë sa më bashkëpunuese apo parandaluese apo ndihmuese në menaxhimin sa më të mirë të kësaj situate në të gjitha drejtimet.

Sigurisht unë do të doja që bashkëpunimi edhe i qeverisë, edhe i institucioneve të saj të ishte edhe më i shpejtë, edhe më reflektues ndaj kërkesave institucionale të Presidentit të Republikës, megjithatë unë jam gjithmonë i duruar sepse e kuptoj që ata ndoshta janë nën presione më të mëdha të vendimeve të ndryshme që duhet të marrin, por unë do të vazhdoj të bëj gjithçka për të qenë bashkëpunues me qeverinë, me opozitën, e cila ka patur dhe ka një rol shumë të rëndësishëm në menaxhimin e gjithë kësaj situate dhe të mesazheve që përcjell, të ideve apo të propozimeve që bën apo qoftë edhe të kritikave, të cilat janë edhe normale, duke pasur parasysh që është opozitë, dhe me të gjithë aktorët e tjerë.

Unë mendoj që kjo është një sfidë e përbashkët e të gjithë qytetarëve shqiptarë, është në interesin e tyre të gjithëve pa asnjë dallim dhe do të bëj më të mirën në këtë drejtim.

Pastaj përsa u takon insinuatave, diversioneve apo problemeve të tjera, këto për mua janë të parëndësishme.

Unë jam po ai që kam qenë dhe do të vazhdoj të jemi i njëjti në këtë Institucion, gjithmonë në mbrojtje të Kushtetutës dhe të interesit më të mirë të popullit shqiptar”, vijoi Meta.