Rama letër Kurtit: Besoj se do t’i kaloni me sukses sfidat e Kosovës

Kryeministri Edi Rama i ka dërguar një letër urimi Albin Kurtit, i cili u zgjodh kryeministër i Kosovës pas fitores së zgjedhjeve parlamentare të 14 shkurtit nga Lëvizja Vetëvendosje.

Rama beson se Kurti dhe ekipi i tij qeverisës do t’i kapërcejnë më sukses sfidat me të cilat po përballet Kosova.

Në letër, Rama i shpreh angazhimin e tij Kurtit për të intensifikuar marrëdhëniet dypalëshe dhe që së bashku të dy shtetet të ndërmarrin projekte të guximshme në shumë sektorë duke përfshirë edhe përballimin e COVID-19, me qëllim përmirësimin e jetës së shqiptarëve kudo që janë.

Letra e urimit të Kryeministrit Edi Rama

I dashur Albin

Zgjedhja Juaj në detyrën e Kryeministrit të Republikës së Kosovës me jep kënaqësinë t’ju përcjell urimet e mia për sukses në drejtimin e vendit dhe përballimi e sfidave të qeverisjes.

Duke riafirmuar vendosmërinë time dhe të Qeverise që unë kryesoj për t’i zgjedhur e intensifikuar më tej marrëdhëniet tona, unë besoj fort se tashmë ekzistojnë të gjitha mundësitë dhe potencialet për ndërmarrje të rëndësishme e projekte të guximshme në shumë sektorë, përfshirë përballjen e përbashkët me COVID-19. Këto ndërmarrje do t’i kontribuojnë përmirësimit të jetës dhe përparimit e integrimit më të shpejtë të shqiptarëve

Unë mbetëm gjithashtu besimplotë se ju dhe ekipi juaj qeverisë do t’i kapërceni me sukses sfidat me të cilat përballet Republika e Kosovës në përparimin e saj të gjithanshëm demokratike integrues në rajoni dhe më gjerë, drejt rrugëtimit të saj euroatlantik.

Me urimet më të mira për sukses të Kabinetit tuaj qeveritar dhe me ftesën e përzemërt për të vizituar Shqipërinë në një kohë të përshtatshme për Ju, lutem pranoni, Shkëlqesia Juaj, shprehjen e konsideratës sime më të lartë.