Rama kritikon BE-në nga Brukseli: Na zhgënjyet me shpërndarjen e vaksinave

Kryeministri Edi Rama pas vizitës zyrtare në Bruksel, ka shprehur pakënaqësinë e vendit tonë për lënien mënjanë të rajonit për shpërndarjen e vaksinës anti-covid.

Në konferencën e përbashkët, krah Ministrin e Jashtëm të Bashkimit Europian, Joseph Borrell dhe Komisionierit për Zgjerim, Oliver Varhelyi, Rama paralajmëroi BE-në se do të shikojë përtej burimeve të dëshiruara për vaksinat, duke lënë të kuptohet se po sheh edhe për vaksinën ruse dhe atë kineze.

Duke folur dhe për integrimin e vendit në BE, Rama tha se Shqipëria sipas tij i ka përmbushur detyrat për konferencën e parë ndërqeveritare.

Edi Rama: ”Ishte një moment tronditës për njerëzit tanë. Jemi të rrethuar në rajonin tonë nga BE. Njerëzit tanë e ndjenë që vaksinat nuk i meritonin ti kishin në një kohë me të tjerët. Por ju e dini si shkoi kjo punë. Sot, 140 vende janë pa vaksina, 10 vende kanë marrë vaksinat. Jam i lumtur të shpall që COVAX ka nisur shpërndarjen, jemi të lumtur që do të marrim dozat e para të AstraZeneca. Po shohim përtej burimeve të dëshirueshme të vaksinave. Ju theksoni se Shqipëria ka bërë çdo gjë që duhet të bënte, ne e dimë si shkojnë gjërat, ne e kemi bërë punën tonë dhe jemi përherë të vëmendshëm për të dëgjuar Komisionin.

Jam shumë i lumtur të dëgjoj drejtpërdrejt nga ju këtu atë që kemi dësjuar, ndërsa theksohet se Shqipëria ka bërë gjithçka për çeljen e konferencës së parë ndërkombëtare, por gjëja më e rëndësishme është se ne e kemi bërë detyrën tonë  për konferencën e parë ndërqeveritare Jemi të vëmendshëm të dëgjojmë detyrën tonë.”