Pse po vriten të fortët e Durrësit? Kikia: Janë interesa të mëdha në port

Durrësi është përfshirë nga një seri ngjarjesh kriminale, ku viktima më e fundit për llogari të bandave ishte Edmond Koçi, i njohur ndryshe si Mond Çekiçi.

Për gazetarin Mentor Kikia, bandat në Durrës nuk funksionojnë me stilin mafioz, por një bandë ka marrë superioritet dhe po vret kundërshtarët.

I ftuar në emisonin Open, Kikia u shpreh se ka përfitime të mëdha ekonomike në Durrës, pasi në këtë port hyjnë dhe dalin mallrat e këtyre bandave.

Mentor Kikia: “Ata që bënin krime ordinere në 97’. Sot janë profeksionuar. Tashmë është stili i makinave të djegura që është një gjë gati e shkrirë. Këta kriminelët janë shëndërruar në sipërmarrës. Nevoja për ti pastruar. Ata duan që të shëndrrohen në sipërmarrës të mëdhenje dhe shfrytëzojnë forcën që kanë në qytete. Në Durrës ajo që vërehet, është që nuk kemi të bëjmë ende me organizmin e krimit të karteleve dhe mafies. Mafia bën marrëveshje. Mafia e përdor të fundit plumbin. Ndërsa në këto përplasje, palët nuk janë ulur për të ndalë zonat. Nuk funksionojnë si të tilla se nuk kanë udhëheqës. Ata ekspozohen dhe jemi kushtet ku njëra bandë është në superioritet. Dhe janë vrarë dy njerëz kyç.”