”Nuk kisha nevojë për punë si ministër”/ Rama: Pse u ktheva nga emigracioni

Kryeministri Edi Rama, gjatë një bashkëbisedimi me strukturat e Partisë Socialiste në Cërrik, tregoi arsyet se përse u kthye nga emigracioni në vitin 1998.

Rama u shpreh se nuk kishte nevojë për të gjetur punë si ministër, dhe në politikë nuk u fut se nuk dinte të bënte punë të tjera.

Ai tha se ai u fut në politikë, për shkak të bindjes që kishte se maja ku Shqipëria duhet të ngjitet është e arritshme.

Edi Rama: ”Ndërsa ne nuk e duam për pushtetin, por e duam që pushteti të jetë për Shqipërinë. Po ju thosha disa të rinjve sot në Gramsh, mua nga emigracioni nuk më ka sjellë ndonjë nevojë që të gjej një punë si ministër, nuk më ka futur në politikë halli se nuk dija të bëja punë të tjera. Politika nuk ishte pasioni im i parë, por në politikë më futi bindja se maja ku Shqipëria duhet të ngjitet është e arritshme.

Na duhet punë e jashtëzakonshme. Është shumë e thjeshtë, nëse do të bësh dallimin. Ata kanë dalë nëpër Shqipëri, thonë që para 8 vitesh ndodhi aksident, dmth populli lajthit e hoqi ata. |Tani duan të korrigjojnë gabimin.

Populli e ka paguar më shumë se njëherë, janë zzgjuar nga ëndrra shumë të dhimbshme kur kanë besuar tek Haxhi Qamili dikur, apo Sudja Nebiu e Xhaferi. Kur kanë besuar se pa punë, pa karakter, pa këmbëngulje, pa guxim, pa drejtim mund t’ia dilnin mbanë.”