Ngjarja në Elbasan, Basha: Asnjë anëtar i strukturave të PD s’është i armatosur

Lulzim Basha:Asnjë anëtar i strukturave të PD nuk është i armatosur. Personi në fjalë ka një armë të licencuar. Drejtësia do ta zbardh pas 25 prillit, sepse po të kishte vepruar drejtësia para nuk do të kishte ndodhur. Pas 25 prillit prokuroria dhe policia do të bëjnë detyrën e tyre.

Cila është detyra e një qytetari kur sheh një grua duke u dhunuar. Është penalisht e dënueshme që sheh një krim, të mos bëj asgjë, është detyrë e një qytetari të bëjë gjithçka për të parandaluar një krim, apo të njoftojë autoritet. Kjo ka ndodhur në Dibër sot dhe në Elbasan dje. Policia ka mbërritur para, dhe për 20 min policia nuk ka ndërhyrë, sepse janë nën thundrën e krimit. Të njëjtët oficerë policie të dhunuar nga bandat e Elbasanit. Të njëjtët policisë pas 25 prillit do të kenë mekanizmat për të goditur krimin. Statusin e çdo qytetari që ka për detyrë të raportojë një krim që ndodh.”