Apeli Administrativ: Karantinë 2 javore për ata që vijnë nga Greqia e Maqedonia

Gjykata Administrative e Apelit ka rrëzuar kërkesën e Lëvizjes Socialiste për Integrim për të pezulluar  kundër karantinimit të personave që vijnë nga Greqia dhe Maqedonia.

Apeli i Administratives refuzoi marrjen e masës së sigurimit të padisë, që do të thotë se qendron në fuqi vendimi i Komitetit Teknik të Ekspertëve në Ministrinë e Shëndetësisë për karantinimin e personave që vijnë ne Republikën e Shqipërisë nga Republika e Maqedonisë se Veriut dhe Greqia”.

Ditën e djeshme, Gjykata Administrative e shkallës së parë shpalli moskompetencë për kërkesën e Lëvizjes Socialiste për Integrim.

Pak ditë më parë, LSI dorëzoi një kërkesë në Gjykatën Administrative të Tiranës për anulimin e vendimit të Komitetit Teknik të Ekspertëve, me pretendimin se ky vendim është arbitrar dhe në shkelje të hapur me kushtetutën.