Albin Kurti shkarkon këshilltarin e tij

Kryeministri i Kosovës Albin Kurti ditën e sotme ka shkarkuar këshilltarin e tij politik, Shkëlzen Gashin.

Shkarkimi i Gashit vjen pas deklaratave të tij, një ditë më parë, ku akuzonte pjesëtarët e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës për vrasjen e serbëve gjatë luftës në Kosovë.

“Sot e kam takuar dhe më pas e kam liruar nga detyra këshilltarin tim politik, z. Shkëlzen Gashi.

Disa deklarata të djeshme të tij patën pasoja shpërqendruese nga puna e mirë e qeverisë në detyrë. Konsideroj që është më mirë që debatin në të cilin është përfshirë ai të mos e bëjë nga pozita e këshilltarit tim.

E falenderoj për kontributin e dhënë. E çmoj për mendimin kritik. Ka aq shumë gjëra për të cilat pajtohemi në të tashmen, ka edhe të atilla për të cilat nuk pajtohemi nga e kaluara. Z. Gashi nuk është një bashkëbisedues i lehtë. Nga kjo vështirësi kam mësuar”, shkruan Kurti në rrjetin social Facebook.