Zvicra do investojë 1 miliardë franga për të ofruar teste falas për popullsinë

Zvicra zbuloi ditën e sotme një plan prej 1 miliard franga zvicerane për të ofruar teste falas anti-Covid për të gjithë popullsinë e saj si pjesë e masave për të lehtësuar daljen e vendit nga kufizimet.

Sipas propozimeve, secilit person do t’i jepen pesë komplete vetë-testimi në muaj, sapo të jenë të disponueshme teste të besueshme, tha qeveria, ndërsa të gjitha testet në farmaci dhe qendrat e testimit do të jenë falas.

Një vendim përfundimtar mbi propozimin do të pritet në 12 mars, me planin që do të hyjë në fuqi nga 15 mars, shkruan agjencia e lajmeve, Reuters.

Kompanitë dhe shkollat ​​duhet të kryejnë teste të përsëritura duke përdorur mostra të pështymës për të përmirësuar parandalimin dhe zbuluar më herët shpërthimet dhe përhapjen e rasteve.

Punonjësit e ndërmarrjeve që do të kryejnë testimin me shumë mundësi shpesh do të përjashtohen nga kërkesat e karantinës.