Tentuan të blinin vota, arrestohen 5 kandidatët për deputetë në Bullgari

Pesë kandidatë për deputet në parlamentin bullgar janë arrestuar për blerje votash, tha shërbimi i prokurorisë një konferencë.

Dy prej tyre u vendosën në paraburgim prej 72 orësh, dy të tjerë mbahen në paraburgim të pacaktuar, dhe njëri u la i lirë.

Zëdhënësja e Prokurorit të Përgjithshëm, Siyka Mileva, komentoi se për herë të parë sipas Aktit të Pastrimit të Parave, rreth 425,000 leva ishin zbuluar dhe mbi 383,000 leva u sekuestruan me kërkesë të shërbimit të prokurorisë për të parandaluar përdorimin e tyre për blerjen e votës, shkruan BTA.

Katër procedura për blerjen e votës kanë filluar në Prokurorinë e Qytetit të Sofjes. Njëri prej tyre është kundër një grupi krimi që përfshin një kandidat për deputetë që ishte aktiv midis 6 shkurt dhe 4 prill.

Kryetari i pretenduar i rrethit është pronari i katër firmave që drejtojnë një stacion mbushjeje CNG, një kompleks hoteli dhe një televizion kabllor. Ai mbajti kontakte në internet me udhëheqësin joformal të një partie që banon në një vend të tretë.

Grupi gjithashtu përfshiu një ish nënkryetar dhe këshilltar aktual komunal, dhe një person me ndikim në lagjet kryesisht rome.