Takimet me Kurtin/ Institucioni i vetëm i BE-së që e njeh flamurin e Kosovës

Parlamenti Evropian është institucioni i vetëm që e njeh flamurin e Kosovës.

Përshkak të pesë vendeve të BE-së që nuk e njohin pavarësinë e Kosovës, institucionet kryesore të BE-së dhe vetë Bashkimi Evropian mban qëndrim neutral karshi statusit të Kosovës si shtet.

Por në takimin që ka pasur kryeministri Kurti në Parlamentin Evropian, ky institucion ka shfaqur flamurin e Kosovës në sfond.

Njëjtë nuk ka ndodhur me takimet që ka pasur shefi i ekzekutivit kosovar me presidenten e Komisionit Evropian Ursula von der Leyen dhe me Shefin e Politikës së Jashtme të BE-së, Josep Borell.

Kryeministri Kurti sot kthehet në Prishtinë, pas takimeve që ka pasur në Bruksel./GazetaExpress/