Rama zbulon hartën e zonave të gjelbërta, ja ku do mund të lëvizet lirisht në orarin 9.30-17.30

Kryeministri Edi Rama ka bërë me dije se cilat janë ato zona që duke filluar nga data 27 prill do të kenë lehtësim të lëvizjes.

Përmes një postimi në Facebook, Rama thotë se në Dibër, Mat, Klos, Bulqizë, Gjirokastër, Pogradec, Përrenjas, Librazhd, Sarandë, Himarë, Konispol, Finiq dhe Divjakë do të lejohen të të lëvizin këmbësorë dhe automjete pa autorizim në orarin 09:30- 17:30.

Kreu i qeverisë thekson se jo më shumë se dy veta mund të dalin bashkë në lëvizje, qoftë për këmbësorët edhe për ata që lëvizin me makinë.

Pensionistët do të lejohen të dalin deri në orën 08:30 dhe në fashën ku dalin pensionistët nuk duhet të dalë askush tjetër veç atyre që janë në punë.

Postimi i plotë:

🟢 JA ZONAT E GJELBËRTA KU NGA E HËNA 27 PRILL DO TË KETË NJË LEHTËSIM TË POSAÇËM TË LËVIZJES, POR ME RREGULLA STRIKT PËR LËVIZJEN:

  • Qarku Dibër
    • Qarku Gjirokastër
    • Zona e Përbashkët e bashkive Pogradec, Prrenjas, Librazhd
    • Zona e Përbashkët e bashkive Sarandë, Himarë, Konispol, Finiq
    • Bashkia Divjakë

🔴 NË ZONAT E GJELBËRTA AUTOMJETET PRIVATE DO TË LËVIZIN PA AUTORIZIM NGA ORA 09.30 DERI NË ORËN 17.30, POR ME RREGULLIN E VETËM 2 PERSONAVE NË MAKINË, NGA I CILI PËRJASHTOHEN KATEGORIKISHT PENSIONISTËT!

🚫NDALOHET RREPTËSISHT HYRJE-DALJA NË PERIMETRIN E KËTYRE ZONAVE

🔴 PENSIONISTËT DO TË LËVIZIN LIRISHT NË KËMBË, DERI NË ORËN 08.30 DHE DERI NË KËTË ORË ASNJË KËMBËSOR TJETËR PËRVEÇ ATYRE QË KANË AUTORIZIM PËR PUNË, NDALOHET TË DALË NGA SHTËPIA

🔴 NGA ORA 9.30 DERI NË 17.30 TË GJITHË TË TJERËT MUND TË DALIN NGA SHTËPIA.

🚫 KUJDES! NDALOHET LËVIZJA NË KËMBË E MË SHUMË SE DY PERSONAVE

Lexo edhe :   Rama për Aeroportin e Kukësit: Procedura për t’u bërë ndërkombëtar, 50-60 ditë

🔴 NDALOHET RREPTËSISHT QËNDRIMI NË NJË VEND I MË SHUMË SE DY PERSONAVE DHE NUK LEJOHET FREKUENTIMI I PARQEVE PUBLIKE NË 14 DITËT E ARDHSHME🚫

*Apeli im për të gjithë qytetarët e këtyre zonave është që të bëjnë më të mirën, duke garantuar me sjelljen e tyre kushtet e sigurisë për veten e të tjerët, në mënyrë që të mos kthehemi mbrapsht për shkak të shkeljeve në këto zona dhe po ashtu, të ndihmojnë të gjithë Shqipërinë me shembullin e tyre pozitiv