Rama i shtrin dorën e bashkëpunimit PD-së: Jeni opozita jonë

Nga Sheshi “Skënderbej” nga ku po mban fjalimin e fitores së zgjedhjeve, kryeministri Edi Rama nuk la jashtë vëmendjen as opozitën.

Rama tha se Lulzim Basha dhe PD bënë fushatën me të mirë në historinë e humbjeve të tyre dhe se këtë herë kampi kundërshtar ishte një skuadër.

Rama i shtriu dorën e bashkëpunimit Bashës apo kujtdo që do të drejtojë PD katër vitet e ardhshme, duke thënë se dëshiron të jetë kryeministër i socialistëve dhe demokratëve, atyre që e votuan, por edhe i atyre që nuk e votuan.

Edi Rama: ”Lulzim Basha dhe PD bënë fushatën me të mirë në historinë e humbjeve të tyre. Ata ishin më skuadër se të gjitha herët e tjera, përpos ndonjë eksesi tradicional, demokratët ishin kundërshtarë jo edhe aq të lehtë këtë herë, për të arritur të paarritshmen për ta. U them atyre se më shumë se kaq nuk bënin dot, sepse të mundësh PS-në është po aq e pamundur sa të mundësh Barcelonës. Ky ishte viti i socialistëve. Mesazhi im i sinqertë për Bashën është që të pranojë humbjen me dinjitet dhe me bindjen se bëre gjithçka munde.

Demokratë, ne jemi më të mirët dhe ju jeni më të mirën pas nesh dhe ky është një fakt. Nuk më takon mua që të vendosim se di do ta lexoni ju rezultatin, apo nëse do të ketë Basha kryetar i PD-së, kjo është puna juaj. Me apo atë, ne e kemi të qartë se PD është opozita jonë dhe fitorja jonë e e detyron që t’i shtrojmë dorën për një bashkëpunim të qetë. Unë dua që të jem kryeministër i gjithë shqiptarëve. I gjithë atyre që më votuan dhe ata që nuk më duan. Dua që Shqipëria të ngrihet në majën që Zoti e qëndisi.”