Mediu tregon negociatat me PD për 25 prillin: Synim, maksimalizimi i votave

Kryetari i Partisë Republikane, Fatmir Mediu foli në studion e ”News24” për negociatat me Partinë Demokratike, për zgjedhjet e 25 prillit.  Mediu tha se synimi është maksimalizimi i votave.

Ai theksoi se në bazë të aktivitetit të saj politik dhe elektoral gati 30-vjeçare, PR ka një bazë të vetën elektorale e cila i shërben në radhë të parë PD-së, kandidatëve të PD-së por dhe PR-së dhe partive të tjera që të kthehet në një votë e vlefshme dhe pastaj këto vota të kthehen në mandate.

”Diskutimi që kemi me PD është ky: Në bazë të aktivitetit të saj politik dhe elektoral gati 30-vjeçare, PR ka një bazë të vetën elektorale e cila i shërben në radhë të parë PD-së, kandidatëve të PD-së por dhe PR-së dhe partive të tjera që të kthehet në një votë e vlefshme dhe pastaj këto vota të kthehen në mandate. Unë e kam konceptuar koalicionin si të tillë, ne nuk po futemi tek lista e PD-së, por po ndërtojmë një koalicion me PD-në, të gjitha partitë dhe në bazë të peshës elektorale përcaktohet dhe mundësia se ku është për të kandiduar gjithsecili subjekt.”, tha Mediu.