Politikë

Kuvendi ‘rrëzon’ Metën, ja 8 dekretet që nuk u miratuan


               Publikuar në : 15:35 - 12/09/19 M. S

Pas një seance gati pesë orësh, Kuvendi ka votuar rrëzimin e 8 dekreteve të Presidentit të Republikës, Ilir Meta. Mazhoranca socialiste ka rrëzuar dekretet e Presidentit të Republikës, i cili kishte kthyer për rishqyrtim në Kuvend të dy ligjeve, për ndërtimin përmes formulës së Partneritetit Publik Privat të dy akseve rrugore, shumë të debatuara nga politika dhe ekspertë, Milot-Balldren dhe Orikum-Dukat. Në nisje të procesit të votimit, kryeparlamentari Ruçi sqaroi se dekreti për rishqyrtim e humbet fuqinë kur kundër tij votojnë shumica e anëtarëve të Kuvendit.

Rendi i ditës që u miratua sot nga Kuvendi

1.Dekreti për ligjin për rezervat materiale të shtetit rrëzohet me 79 kundër, 19 pro, 4 abstenim

2.Dekreti për privatizimin rrëzohet me  76 kundër, 23 pro, 3 abstenim

3.Dekreti për ligjin e për vetëqeverisjen vendore rrëzohet me 76 kundër, 22 pro, 3 abstenim

4.Dekreti për ligjin për planifikimin e territorit rrëzohet me 76 kundër, 22 pro, 3 abstenim

5.Dekreti për ligjin për koncesionet rrëzohet me 76 kundër, 22 pro, 4 abstenim

6.Dekreti për koncesionin e rrugës Orikum – Llogara  rrëzohet me 74 kundër, 22 pro, 4 abstenim

7.Dekreti për koncesionin e rrugës Milot – Balldren rrëzohet me 76 kundër, 23 pro, 3 abstenim

8.Dekreti për propozimin e Petraq Milos në krye të KLSH-së rrëzohet, 77 kundër, 15 pro, 11 abstenim

 

 


Kthehu
WhatsApp Denonco ne TT