Koronavirusi i ri/ Britania e Madhe në izolim për herë të tretë

Britania e Madhe ka hyrë në një mbyllje totale nga dita e sotme deri në mes të muajit shkurt. Në një deklaratë për mediat, Kryeministri Boris Johnson tha se i gjithë vendi duhet të qëndrojë i mbyllur për të mos përhapur varianin e ri të Covid.

Nën bllokimin e tretë kombëtar, njerëzit në Britai do të urdhërohen të qëndrojnë në shtëpi të paktën deri në 15 shkurt.

Deputetët pritet të votojnë masat e reja të ashpra të mërkurën, megjithëse bizneset do të këshillohen të mbyllen nga e hëna në mbrëmje, shkruan The Sun.

Disa nga masat e marra janë:

-Nga sonte, qytetarët do të qëndrojnë në shtëpi deri në mes të shkurtit (e gjithë Anglia).

-Të gjitha shkollat ​​mbyllen deri në gjysmën e muajit shkurt.

-Çerdhet dhe shkollat ​​speciale të qëndrojnë të hapura.

-Fëmijët do të vazhdojnë të vizitojnë të dy prindërit nëse janë të divorcuar.

-Alkooli është i ndaluar.

-Dyqanet do të mbyllen të gjitha.

-Policia mund të gjobisë njerëzit deri në 200 paundë për thyerje të rregullave si më parë  dhe 10,000 paundë për biznese dhe për tubime.

-Dasmat mund të bëhen vetëm me një numër të vogël njerëzish.

-Funeralet do të behën më në një numër të vogël.

-Studentët nuk duhet të kthehen në universitet deri në mes të shkurtit.

-Vende sportive në natyrë të mbyllen, por terrenet e lojërave mbeten të hapura.

-Udhëtimi jashtë vendit do të lejohet vetëm nëse është thelbësore.

-Sportet për fëmijë anulohen nëse nuk bëhet përmes shkollës.