Kryesore

“Ishte liberal deri në shthurje”, Bamir Topi flet për Fatos Nanon: Nuk i ndahej Rexhinës…

               Publikuar në : 19:57 - 17/05/19 Enno

Ish-presidenti Bamir Topi, si dëshmitar i disa prej ngjarjeve më të rëndësishme në politikën e pas viteve ’90, ka rrëfyer shumë të pathëna në librin e tij autobiografik me titull “Nocturn: Kur arsyeja errësohet nga pushteti”.

Topi ka folur edhe për ish-kreun e Partisë Socialiste, Fatos Nano, për të cilin thotë se pushteti i tij ishte liberal deri në shthurje, kjo sipas Topit e çoi dhe në largimin e tij nga pushteti.

“Nëse natyrës së tij tolerante do t’i bashkëngjitej vullneti për punë, rezultatet e tij do të ishin tepër të vlerësuara.

Kam përshtypjen që figurën e tij, sidomos pas daljes nga burgu, e shfrytëzuan një tufë karrieristësh dhe pa moral, që e shitën atë shumë shpejt dhe sot ata janë njerëz të rëndësishëm”, shkruan ndër të tjera Topi.

Për Fatos Nanon: 

Fatos Nano është njohur prej meje rreth 50 vite më parë, kur në rrugicën e shtëpisë sime “Zenel Baboçi” kalonte çdo mëngjes për të shkuar në gjimnazin “Sami Frashëri”. Bënte përshtypje, sepse nuk ndahej nga personi që më vonë do të bëhej bashkëshortja, Rexhina. Fatosi pa dyshim vinte nga një familje qytetare e intelektuale, me kërkesa të larta për rininë e viteve ’70.

Nga afër e kam njohur në Parlamentin e Shqipërisë, ku ndonëse herë pas here debati politik mund të ashpërsohej, klima e marrëdhënieve midis nesh mbeti tolerante. Pushteti i tij ishte liberal deri në shthurje, që e largoi nga pushteti në vitin 2005.

Bashkëpunimi dhe ndihma e tij në çastin e zgjedhjes sime si president konfirmoi bindjen se, pavarësisht krahëve të ndryshëm në politikë, Fatos Nano mbetet një politikan qytetar, jo inatçor, me kontribute për demokracinë shqiptare.

Nëse natyrës së tij tolerante do t’i bashkëngjitej vullneti për punë, rezultatet e tij do të ishin tepër të vlerësuara.

Kam përshtypjen që figurën e tij, sidomos pas daljes nga burgu, e shfrytëzuan një tufë karrieristësh dhe pa moral, që e shitën atë shumë shpejt dhe sot ata janë njerëz të rëndësishëm.

Kthehu
WhatsApp Denonco ne TT