Befason Basha: Kam pasur oferta private për të ‘vrarë’ Berishën

Kryetari i Partisë Demokratike, Lulzim Basha, në librin e tij me titull  “Misioni im’, është ndalur edhe në raportin me ish-kryeministrin dhe liderin historik të së djathtës, Sali Berisha.

Basha shkruan se ka pasur oferta dhe ftesa private për të eliminuar politikisht paraardhësin e tij, por nuk jep detaje se nga kush i ka marrë këto ftesa.

Ai thekson se nuk është as në traditën e PD-së dhe as në formimin e tij për të vrarë babanë. Ndër të tjera, Basha shprehet se Berisha nuk është për të një barrë për ta vuajtur, por është një lehtësim, një këshillues dhe një shkollë për të.

Pjesë nga rrëfimi i Bashës për raportin me Berishën

Kam pasur ftesa private apo publike, miklime apo thirrje, marrëveshje apo “deklamime” për të “vrarë babain”. Është qesharake, sepse nuk është as në traditën e parti ve të djathta, as në botëkuptimin apo ne formimin tim, dhe as në traditën e fisnikërisë apo konservatorizmit që të vrasim babain”. Babai respektohet në shoqërinë tonë dhe kudo në shoqëritë e shëndosha: jeta ndjek ciklin e saj dhe gjërat shkojnë dhe ecin për para dhe përvoja veçse mund të vleje.

Kjo ftese e përhershme për të ‘vrarë babanë’ më është dukur gjithmonë jo vetëm qesharake, por edhe e pakuptimtë, kur në vetvete përvoja dhe lidershipi i Sali Berishës si lider politik, mund të ishin për mua vetëm përparësi, për të marrë një mendim, për të rrahur ide, për të bërë një diskutim.

Ishte, në një mënyrë, një lloj shkolle të cilën ishte privilegj që ta kisha dhe jo barrë që ta vuaja. Sali Berisha respektohet, dëgjohet, është pjesë historisë së Partisë Demokratike dhe të djathtës shqiptare, si lideri historik i saj. Dhe si i tillë, mendimi se kam një përvojë të tillë ku mund të mbështetem, ka qenë lehtësim për mua dhe aspak një barrë. Mbi këtë është spekuluar vazhdimisht, duke u për pjekur të krijohet ideja e dualitetit, ideja e mbikëqyrjes, ideja e patronazhit.