Bota

BE dhe Britania pajtohen që të vazhdojnë bisedimet për Brexit


               Publikuar në : 20:31 - 20/09/19 Enno

Bashkimi Evropian është shprehur se negociatorët britanikë janë pajtuar me ata të BE-së, me qëllim vazhdimin e diskutimeve për finalizimin e Brexit. Sipas mediave të huaja, KE ka deklaruar se bisedimet teknike janë të përqendruara në konceptet, parimet dhe idetë që i la çuar përpara Mbretëria e Bashkuar.

Ndërkohë, BE ka kërkuar nga Britania dorëzimin e propozimeve të shkruara, se si do të sigurohet lëvizja pa probleme e mallrave në kufirin irlandez, kur kjo e fundit të largohet nga BE-ja. Mësohet se Komisioni ka deklaruar se “thelbësore që të ketë zgjidhje ligjore dhe operacionale” në marrëveshjen për Brexit, ku do të përfshihen kushtet e divorcit.

Sipas Komisionit, BE-ja vazhdon të ketë gatishmëri dhe të jetë e hapur për të diskutuar propozimet që përputhen me të gjitha objektivat e ndalesës” në kufirin irlandez. Kujtojmë se në referendumin e mbajtur më 2016, 52% e votuesve kanë votuar për dalje të Britanisë nga BE-ja, ndërsa 48% e kundërshtuan atë


Kthehu
WhatsApp Denonco ne TT