Politikë

Ambasada Amerikane shpreh mbështetjen për një tjetër projekt


               Publikuar në : 18:56 - 09/11/19 M S

Ambasada Amerikane në Tiranë ka njoftuar se vijon puna për zgjidhjen e Rrjetit Kibernetik. Projekti në fjalë prej 7 milionë dollarësh, mbështet përpjekjet për të rritur kapacitetet e shërbimeve të sigurisë kombëtare.

Në njoftim thuhet se projekti i këtij viti, do të ndihmojë qeverinë e Shqipërisë në monitorimin dhe mbrojtjen e infrastrukturës kritike të informacionit qeveritar.

Statusi

Qeveria e Shteteve të Bashkuara, me krenari mbështet një nga prioritet kryesore të sigurisë kombëtare të Shqipërisë, duke financuar Zgjidhjen e Rrjetit Kibernetik.

Ky projekt prej 7 milionë dollarësh, mbështet përpjekjet për të rritur kapacitetet e shërbimeve të sigurisë kombëtare, dhe zhvillimin e institucioneve të forta sigurie dhe civile.

Vitin e kaluar, Shqipëria mori 3,5 milionë dollarë për prodhuar zgjidhje kibernetike në Ministrisë e Mbrojtjes. Ai fond do të shërbejë si bazë për zbatimin e suksesshëm të këtij zgjerimi plotësues të programit kibernetik.

Projekti i këtij viti do të ndihmojë qeverinë e Shqipërisë në monitorimin dhe mbrojtjen e infrastrukturës kritike të informacionit qeveritar. Si dhe do të financojë një vlerësim fillestar të rrezikshmërisë, do të përditësojë sistemet dhe pajisjet, dhe do të trajnojë përdoruesit e rinj.

Kthehu
WhatsApp Denonco ne TT