A do ketë mbyllje të dytë? Rakacolli: Situata është delikate

Zëvendësministrja e Shëndetësisë, Mira Rakacolli, e ftuar në emisionin ‘Përballë’ të gazetarit Lutfi Dervishi, nuk e përjashtoi mundësinë e një mbyllje të dytë nga pandemia. Sipas Rakacollit, aktualisht situata në vend është kritike.

Në sugjerimet që kemi bërë nuk e kemi bërë duke parë eksperiencën e vendeve të tjera por në përputhje me situatën. Pra, cdo masë që është marrë është marrë në përputhje me numrin dhe hetimin epidemiologjik, duke analizuar arsyen. Masat janë marrë gjithmonë në përputhje me nivelin e infektimeve dhe në përputhje me cka shkenca epidemiologjike sugjeron për ato numra se cfarë masash duhen marrë,”- tha Rakacolli.

Ndonëse pranoi se situata është kritike, Rakacolli shton se nuk do ndodh kurrë që të mos ketë vende nëpër spitale.

Situata është delikate, por ne vazhdojmë ta kemi nën kontroll. S’do ndodh kurrë që të mos kemi mundësi të shkojmë në spital,”– theksoi ajo.