’31 raste me tromboze’/ Gjermania ndalon përdorimin e vaksinës së AstraZeneca-s

Spitalet e Berlinit vendosën përsëri të ndërpresin pjesërisht vaksinimet me vaksinat e kompanisë AstraZeneca.

Klinikat shtetërore nuk do të vaksinojnë me këtë lloj vaksine gratë nën moshën 55 vjeç, shkruan gazeta e Berlinit “Tagesspiegel”, sepse vazhdon të ketë raste tromboze, pasi u konfirmuan 31 raste të trombozës.

Vaksina ishte pezulluar më parë nga Spitali Universitar i Berlinit dhe spitale të tjera në Gjermani.

Pezullimi parandalues i vaksinës tek gratë nën moshën 55 vjeç u vendos sot nga Spitali Vivantes në Berlin, duke vërejtur se direktiva ka të bëjë kryesisht me personelin e saj.

“Nga pikëpamja e Charite, ky hap është i domosdoshëm sepse ndërkohë trombozat e venave cerebrale janë bërë të njohura tek gratë në Gjermani”, tha një zëdhënëse në një deklaratë dërguar disa mediave gjermane.

Masa prek kryesisht personelin dhe punonjësit e spitalit, pasi vaksinat ndaj koronavirusit në Gjermani aktualisht janë kryesisht të kufizuara për njerëzit mbi 80 vjeç dhe punonjësit e kujdesit shëndetësor.