Vietnami regjistron rastin e parë me Covid-19 pas 3 muajsh

Vietnami ka konfirmuar sot rastin e parë lokal me Covid-19 në rreth 3 muaj, pas infektimit të kontaktit të një personi me një stjuardesë që kishte dalë pozitiv pas kthimit nga Japonia dy javë më parë.

Ministri i Shëndetësisë, Nguyen Thanh Long ka urdhëruar provincat dhe agjencitë shtetërore të shtrëngojnë kontrollet dhe kontaktet, pas konfirmimit të 32-vjeçarit si rast i parë i infektimit nga kontakti brenda vendit në 89 ditë.

Me karantinë strikte dhe masa gjurmuese, Vietnami ka menaxhuar të ndalojë përhapjen e virusit, duke lejuar që të rikthehen aktivitetet ekonomike më herët se Azia, shkruan Reuters.

Vietnami kishte mundur valën e parë të COVID-19 në prill dhe kishte shkuar në afër 100 ditë pa asnjë rast pozitiv lokal deri kur të infektuar kishin dalë në qytetin Danang në korrik.

Vietnami deri më tani ka regjistruar 1,347 raste të koronavirusit, 655 prej të cilave të importuara.