Veliaj, tender 450 mln lekë për të “klonuar” Kullën e Sahatit

Bashkia e Tiranës do të “zhvendosë” Kullën e Sahatit! Jo atë origjinale në qendër të kryeqytetit që po muroset, por do të “klonojë” një kullë të re lodër.

Sipas dokumenteve, Bashkia ka zhvilluar një tender me vlerë plot 450 milionë lekë të vjetra për të blerë Kullën e Sahatit dhe Urën e Tabakëve.

Të dyja, do të jenë lodra për fëmijë, ndërsa ajo që bie në sy është vlera tejet e madhe për ndërtimin e tyre.

Tenderi është zhvilluar disa ditë më parë dhe, sipas dokumenteve, ka marrë pjesë vetëm një kompani në garë. Fituesi “G.A.C” shpk, i ka marrë të gjitha paratë e akorduara nga Bashkia e Tiranës.

Ndërkohë, po në dokumente thuhet se Veliaj ka kërkuar kënde lojërash të personalizuara me imazhe të Qytetit të Tiranës. Do të ndërtohet Kulla e Sahatit, një kullë loje me rrëshqitëse 3 metra, shkallë për ngjitje dhe ballkon të vogël.

Mosha e kësaj loje është 5-12 vjeç. Në dokumente, thuhet se brenda kullës do të jenë 4 platforma të shkallëzuara për ngjitje, veshja e strukturave do të bëhet me dru të stazhionuar pa përdorimin e metaleve të rënda dhe tretësve.