Tërmeti/ Rama: Çadrat do largohen, qytetarët do spostohen në hotele

Kryeministri Edi Rama në mbledhjen e sotme të qeverisë ka bërë një bilanc paraprak të personave që janë strehuar si dhe për banesat e shkatërruara si pasojë e tërmetit të së martës.

Rama theksoi se çadrat do të largohen dhe qytetarët do spostohen në hotele.

“Bilanci i jetëve të humbura ka arritur në 49. Në Thumanë janë rreth 500 persona të akomoduar në çadra. Për ta ka filluar transporti nga kampet për në hotele në Shëngjin.

Janë transportuar 16 familje me 64 persona. Sot qoftë çadrat në Thumanë, qoftë në Laç do të largohen. Banorët do të spostohen në hotele.

Duam që Ministria e Mbrojtjes të garantojë një cilësi tjetër çadrash për të siguruar që periudha e dimrit të jetë sa më e lehtë.

Në Berat janë strehuar 250 persona, ndërsa personat që janë pa strehë në qarkun e Tiranës janë 3480. Një bilanc i përkohshëm i dëmeve në Durrës. Në Durrës kemi 701 banesa të dëmtuara, 12 të shkatërruara, 176 pallate të dëmtuara.

Në Tiranë banesa 15 të shkatërruara, 239 të dëmtuara, 8 pallate janë jashtë përdorimit, 61 pallate të dëmtuar rëndë. Ky bilanc kërkon të plotësohet në mënyrë që askush të mos mbetet jashtë bilancit. Sot vijnë ekipet e para të inspektorëve teknik për të bërë një analizë të dëmeve së bashku me ekspertët tanë. Bilanci paraprak i kontributeve është goxha inkurajues, por për shkak se bankat janë të mbyllura nuk mund të themi se sa është bilanci i plotë. Deri tani shkon një shumë prej 5 milionë euro dhe 1,5 milion dollarë”, tha ai.