‘Shqipëria ndër më pak të prekurat nga Covid’/ Eksperti-Ramës: Me çfarë e mate?

Kryeministri Edi Rama, në një intervistë për revistën “Forbes”, tha se Shqipëria është një nga vendet më pak të prekura nga Covid-19.

Sipas shefit të qeverisë, vendi ynë vlerësoi shumë shpejt rëndësinë e situatës duke ndjekur nga afër përkeqësimin e gjendjes shëndetësore te fqinjët tanë italianë, ndërsa u karantinua para shumë të tjerëve.

Por, eksperti i shëndetit publik Erion Dasho, nuk ndan të njëjtin mendim si kryeministri.

Sipas mjekut, pasi nuk i ecën mashtrimi me shqiptarët, Rama vijon me mashtrime në nivelin ndërkombëtar.

”Pasi nuk ecën mashtrimi me shqiptarët, vazhdohet me mashtrime të nivelit ndërkombëtar!!! Intervista e sotme në Forbes e kryeministrit Rama ku ai pretendon se “Shqipëria bën pjesë ndër vendet më pak të prekura nga COVID”!!! Është e paqartë se me cilin kut e mat kryeministri “mos prekjen”!

Me numrin më të ulët të testeve në Europë?! Me vdekshmërinë reanimatore ndër më të lartat në botë?! Me faktin që shtetasit e vet paguajnë dhjetëra milion euro çdo muaj nga xhepi për testim dhe trajtim?! Me faktin që shqiptarët janë izoluar nga bota si në kohën e komunizmit?! Me faktin që sipas liderit të opozitës ka fshehur gjysmat e vdekjeve?! Me faktin që sipas INSTAT kanë vdekur katër herë më shumë shqiptarë nga COVID se sa ka raportuar ai?! Ndoshta Forbes mund të na sqarojë…”, shkruan Dasho në rrjetin social, Facebook.