Rajoni

Shkup/ Formohet ekipi për luftë kundër krimit dhe korrupsionit


               Publikuar në : 16:52 - 13/08/19 user tir

Qeveria e Maqedonisë së Veriut ka vendosur për formimin e një ekipi operativ për luftë kundër krimit të organizuar dhe korrupsionit. Ekipi do të përbëhet nga përfaqësues të institucioneve të pushtetit ekzekutiv, ndërsa udhëheqës do të jetë zëvendës-kryeministri dhe ministri i punëve të Brendshme, Oliver Spasovski.

Pjesë e ekipit do të jenë edhe drejtoritë e policisë financiare, të drejtorisë së të ardhurave publike, të doganave, të agjencisë së sigurisë kombëtare dhe të drejtorisë së sigurisë dhe kundër-zbulimit. “Me këtë vendim Qeveria e Maqedonisë së Veriut dëshmon vendosmërinë e saj të fuqishme për luftë kundër krimit dhe korrupsionit si përcaktim strategjik i punës së saj”, thuhet në njoftimin e qeverisë.

Ekipi operativ do të jetë në dispozicion të plotë të organeve të ndjekjes penale dhe të gjykatave për realizimin e detyrimeve të tyre ligjore. Vendimi për formimin e këtij trupi vjen në kohën kur Maqedonia e Veriut po përballet me skandale të rënda, si ai i njohur me emrin “Zhvatja”, ku një afaristi i janë marrë 1.5 milion euro, për t’ia lehtësuar atij procesin gjyqësor për një vepër penale. Në këtë skandal dyshohet të jetë përfshirë edhe kryeprokurorja speciale në dorëheqje, Katica Janeva.

Kthehu
WhatsApp Denonco ne TT