SHBA/ Gjykata gjobit me 65 milion dollarë rrjetin social Facebook, ja arsyeja

Një gjykatës federal ka aprovuar një gjobë prej 650 milion $ të një procesi gjyqësor mbi privatësinë kundër Facebook për pretendimin e përdorimit të etiketimit të fytyrës së fotografive dhe të dhënave të tjera biometrike pa lejen e përdoruesve të tij.

Gjykatësi i rrethit amerikan James Donato miratoi marrëveshjen në një proces gjyqësor që u ngrit në Illinoi në 2015. Pothuajse 1.6 milion përdorues të Facebook në Illinois që paraqitën pretendime preken nga ky vendim, shkruan The Guardian.

Donato e quajti atë një nga vendimet më të mëdha të ndërmarra ndonjëherë për shkelje të privatësisë, duke e quajtur atë një fitore të madhe për konsumatorët në zonën e diskutuar shumë të privatësisë dixhitale.

“Kjo do të vendosë të paktën 345 dollarë në duart e çdo anëtari të klasës të interesuar për t’u dëmshpërblyer”,- shkroi ai.