Aktualitet

Ruçi pret grupin e artistëve të njohur, diskutojnë për të drejtën e autorëve


               Publikuar në : 21:04 - 19/11/19 M D

Kryetari i Kuvendit Gramoz Ruçi ka pritur sot në një takim një përfaqësi të Asamblesë së Agjencisë Kolektive të Mbrojtjes së të Drejtave të Autorëve, ALBAUTOR.

Teksa merrnin pjesë në takim, krijuesit, kompozitorë, këngëtare, poetë dhe artistë ndanë me Ruçin ankesat mbi mospagimin e të drejtave të autorit, mbështetur në ligjin nr.35/2016 “Për të drejtat e autorit dhe të drejtat e tjera të lidhura me to” nga entet shtetërore, publike e private.

Në mbështetje të kërkesave të tyre, kryetari i Kuvendit u kërkoi artistëve propozime për ndryshime ligjore dhe aktet përkatëse nënligjore si edhe sugjerime konkrete për mekanizmat e garantimit dhe realizimit të të drejtave të autorit, nga entet private si edhe institucionet shtetërore e publike.

Gjithashtu mund të lexoni:

Gramoz Ruçi kritika politikanëve: Jemi jo tolerantë ndaj institucioneve fetare

Gramoz Ruçi: Ja çfarë e bën rajonin tonë më të dobët dhe më të thyeshëm

 

Kthehu
WhatsApp Denonco ne TT