Rama: Do ta bëj Shqipërinë kampione të turizmit

Kryeministri Edi Rama zhvilloi një bashkëbisedim me strukturat e Partisë Socialiste në Korçë, në kuadër të fushatës elektorale për zgjedhjet parlamentare të 25 prillit.

Gjatë fjalës së tij, Rama u shpreh se falë Rilindjes Urbane, në Korçë janë hapur shumë sipërmarrje, dhe janë punësuar shumë njerëz.

Ndër të tjera, kreu i qeverisë tha se në mandatin e tretë, synon ta bëjë Shqipërinë kampione të turizmit, eksportit bujqësor dhe agroturizmit.

Edi Rama: ”Falë Rilindjes Urbane në Korçë janë hapur shumë sipërmarrje, të vogla që zhvillohen dita ditës, kanë krijuar punë për familjet që kanë transformuar shtëpitë e tyre në bujtina por edhe për të tjerët. Korça është bërë një hapësirë vibruese për ekonominë locale. Nëse sot flasim për Korçën si një destinacion turistik na duket normale, por disa vite më parë, para se ne të merrnim mandatin e parë, flisnin ne për të ardhmen e këtij vendi…për turizmin. Por turizmi ishte një fjalë e pa mbështetur.

Para pak ditësh pashë një raport të bankës botërore të vitit 2008, kur flitej për boom turistësh në Shqipëri dhe ky bum ishte shumë më pak se sa ai që sot ka vetëm Korça. Këtu është vendi i duhur për të thënë që ambicia jonë në vizionin Shqipëria 2030, është që ta bëjmë Shqipërinë kampionë të turizimit, të eksportit bujqësor dhe agroturizimit.”