PS vijon kryesimin, por zbret në 73 mandate, PD në rritje (Shifrat)

Vijon procesi i numërimit të votave në shumicën e qendrave te numërimit në Shqipëri, ndërsa po dalin edhe rezultatet minutë pas minute.

Rreth 3 milionë e 600 mijë shqiptarë me të drejtë vote u thirrën në votime për të zgjedhur 140 deputetët e Parlamentit të ardhshëm.

Partia Socialiste vazhdon të jetë parti e parë, por tashmë nuk ka në projeksion 77 mandate si në mesditë por vetëm 73.

Në projeksionet e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, tashmë Partia Demokratike udhëheq e vetme në 4 qarqe, Kukës, Shkodër, Dibër dhe Lezhë.

Ndërkohë, PS është parti e parë në 8 qarqe dhe Dibra është qarku që tregon se rezultati mund të ndryshojë.