Pandemia/ Amazon zgjat punën nga shtëpia deri në 2 tetor

Në këtë periudhë pandemie, puna nga shtëpia tashmë është kthyer në përditshmëri. Punonjësit kanë përshtatur punën në ambientet e shtëpisë, për ta shmangur sa më shumë koronavirusit vdekjeprurës. Amazon ka zgjatur punën nga shtëpia deri në datën 2 tetor. Kjo për punonjësit e kualifikuar.

Amazon.com Inc i ka thënë stafit, puna e të cilit mund të bëhet nga shtëpia, që ata mund ta bëjnë këtë deri në të paktën 2 tetor. “Punonjësit që punojnë në një rol që mund të bëhet në mënyrë të efektshme nga shtëpia, janë të mirëpritur ta bëjnë këtë deri të paktën 2 tetor”, tha një zëdhënës i Amazon, në një deklaratë me email të premten.

Nga ana tjetër, punëtorët në depo dhe ambiente të tjera kanë qëndruar funksional, për të realizuar dërgesat e klientëve. Punonjës të tjerë kanë punuar nga shtëpia që nga muaji mars.