Nuk ka lirim masash/ Tomini: Ja çfarë do të rekomandojë Komiteti Teknik

Zëvendës Ministrja e Shëndetësisë Eugena Tomini ka bërë të qartë se nuk do të ketë lirim të masave anti-covid. E ftuar në “Radar”, Tomini tha se për dy ditë, komiteti teknik do dalë për të rekomanduar një shtrëngim apo stacionim të masave që janë aktualisht aktive.

“Tani kemi një zbritje të fashës së moshës që kërkon trajtim klinik. Deri në këto momente jemi stacionar në masat që jemi. Por incidenca është e qëndrueshme. Për dy ditë komiteti teknik do dalë për rekomandim për shtrëngim apo stacionim të masave. Komiteti i ekspertëve ka fuqinë të kërkojë një masë të tillë. KQZ dhe të gjitha pikat do të zbatojnë protokollin e sigurisë,” tha Tomini.

Tomini foli edhe për procesin e vaksinimit dhe u shpreh se këtë javë në Shqipëri do të nisë vaksinimi i të moshuarve mbi 90 vjeç. Tomini tha se të gjithë mjekët e familjes kanë publikuar emrat e të moshuarve dhe se do të vijohet sipas një udhëzimi të dhënë prej tyre.

Ajo shtoi gjithashtu se të moshuarit mbi 90 vjeç që nuk munden dot të dalin nga shtëpia, do të vaksinohen në banesë.