Bota

Më shumë miliarderë për frymë, plot besëtytni: Çfarë nuk dini mbi Rusinë


               Publikuar në : 14:07 - 13/02/20 B H

Moska ka më shumë miliarderë për frymë, se kudo tjetër në botë. Sipas revistës “Forbes”, kryeqyteti rus krenohet me 79 miliarderët e tij. Moska ka metronë e 3-të më të ngarkuar në botë. Ajo ka 12 linja, dhe me to udhëtojnë çdo ditë më shumë se 6 milionë njerëz. Trenat vijnë çdo 40 sekonda.

Rusëve u mësohet të mos buzëqeshin në shkollë. Për këtë arsye duhet në pamje të parë si njerëzit më pak miqësore në botë. Në fakt nuk është kështu. Rusët kanë shumë besëtytni. Ata besojnë se i pari që hyn në një shtëpi të re do të vdesë. Ndaj futin në fillim një mace. Tek e fundit, thuhet ato kanë 7 shpirtra! Nëse macja refuzon të hyjë, e shembnin godinën dhe e rindërtojnë diku tjetër.

Pasi martohen nuset bëjnë një xhiro nëpër qytet. Ato vizitojnë kryesisht kishat më të famshme të zonës. Qyteza Suzdal ka një sipërfaqe vetëm 15 kilometra katrorë, por përmban 53 kisha të jashtëzakonshme. Shumë qytete si Bryzhi, Amsterdam dhe Hamburgu, quhen “Venecia e Veriut”. Këtu futet edhe qyteti rus i Shën Petersburgut. Qyteti ka mbi 1000 ura, që lidhin rrugët midis kanaleve të shumta ujore.

Hekurudha Trans-Siberiane përshkon 8 zona kohore, kalon nëpër 87 qytete dhe qyteza, si dhe përshkon 16 lumenj, përfshirë Vollgën. Ajo është linja më e gjatë hekurudhore në botë, 9.289 km./TIRANA TODAY


Kthehu
WhatsApp Denonco ne TT