”Më arrestuan ortakun, nuk e dimë ç’po bëhet”/ Flet pronari i konteinerit

Pasditen e sotme, skaneri në portin e Durrësit ka zbuluar një sasi të madhe kokaine prej 200 kg, që ishte fshehur brenda strukturës së çeliktë të konteinerit.

Konteineri rezulton i ngarkuar me banane, por brenda në kolonat e çelikut ishte vendosur sasia e kokainës.

Konteineri i përket kompanisë së eksportit të frutave e quajtur “Masabi Fruits”, një kompani e themeluar në 20 mars 2018 dhe që administrohet nga dy ortakët Erion Peti dhe Klajdi Xibraku.

Lidhur me këtë ngjarje, Erion Peti ka folur për ”News 24”, ku tha se kanë arrestuar ortakun e tij, që e ka dhe djalë daje, Klajdi Xibrakun. Peti u shpreh se ende nuk ka kuptuar çfarë ka ndidhur, madje nuk ka asnjë lidhje me këtë ngjarje, si dhe e ndjen veten të pambrojtur.

”Po e shikoj, po e shikoj. Nuk e di ç’a komenti të jap. Unë jam administratori tjetër, Erion Peti. Na njoftuan që kemi kontroll rutinë. Siç e bëjmë çdo javë. Shkoi djali i dajës tim, vetëm kur morëm vesh që ësthë arrestuar. Nuk po kuptojmë asgjë tjetër. Jemi komplet të pambrojtur. Ne jemi 5 vjet që sjellim fruta nga jashtë vendit. S’kemi pasur asnjë lloj problemi, jemi të hapur për çdo gjë, t’i ballafaqohemi ligjit. Nuk po mër kërkon Policia, Policia po heton.

Jam kot në këtë hetim, s’kam lidhje fare. Asnjëherë, unë për herë konteinerët e mirë skanohen. Nuk më intereson fare, asnjë gjë të kërkoj favore. Unë paguaj tatimet në shtet. Nuk qenka punë këtu, s’di çfarë të them. Jam shumë i irrituar. Ai djali që ka shkuar aty, e ka kërkuar për të qenë prezent. Një pjestar i firmës, Klajdi Xibraku. Jo jo”, tha Peti.