Lezha e përmbytur, ish-deputetja nxjerr pamjet: Jeta e banorëve është në rrezik

Reshjet e dendura të shiut kanë shkaktuar përmbytje në Lezhë.

Ish-deputetja e Partisë Demokratike, Lindita Metaliaj ka publikuar disa pamje ku shihet gjendja e qytetit verior në orët e fundit.

Ajo shprehet se janë përmbytur në total 2400 hektarë tokë vetëm në Balldren e Torovicë dhe qindra të tjerë në fshatrat e tjera të Lezhës.

Sipas saj, e gjithë jeta e banorëve të zonës është e rrezikuar nga këto përmbytje që vijnë nga tetë vite qeverisje e keqe. Ish-deputetja ngre shqetësimin se makineritë janë të pamjaftueshme dhe tejet te amortizuara per te zgjidhur situaten.

Ndër të tjera, Metaliaj i bën thirrje qeverisë që të ndërhyjë menjëherë pasi koha nuk pret.

Postimi i Metaliaj në Facebook

Lezha e braktisur  nga pushteti qendror dhe vendor!

Mijera hektare toke jane nen pushtetin e ujit!

Banoret apelojne per ndihme!

Askush nuk mban pergjegjesi per kete katastrofe nderkohe qe reshjet e shumta ishin paralajmeruar nga institucionet perkatese dhe po vazhdojne intensive edhe ne keto momente !

Kerkohet vemendje dhe masa te menjehershme sa nuk eshte vone ,pasi situata eshte emergjente dhe rreziku tejet i larte!

– Kanali i ujrave te larta te Kallmetit  rrezikon te çahet ,kjo ndodh si rezultat i mospastrimit dhe mungeses se mirembajtjes se  kanalit nga Kallmeti  deri ne Lezhe.

– 2400 ha toke jane te permbytura nga Balldreni ne Torovice ,si rezultat i funksionimit te hidrovorit te Balldrenit  jo me kapacitet te plote.

– 400 ha toke jane te permbytura nga Treshi ne Markatomaj ,kjo ndodh si rezultat i uljes  se kapacitetit te thithjes te hidrovorit te Tales si rezultat i mungeses se energjise elektrike gjate nates dhe mungeses se investimeve.

– Mbi 150 ha  toke jane te permbytura ne Gryke zeze pasi me rritjen e nivelit te ujit ne lumin Drin hidrovoret e Grykezezes dhe Gocajve dalin jashte funksionit.

– 150 ha toke jane te permbytura edhe ne zonen Gocaj – Kakarriq

– Mbi 600 ha  toke te permbytura ne Blinisht dhe Dajç.

– Ne lagjen e Spitalit ka rreshqitje masive dheu,pikerisht ne afersi te Spitalit Rajonal te Lezhes, duke rrezikuar banesat e bizneset aty prane.Banoret jane te alarmuar.

Pavaresisht  reshjeve te shumta te paralajmeruara problematikat vijne nga :

1.Investimet  e pakta thuajse zero ne infrastrukturen  e kullimit dhe te mbrojtjes nga permbytja.

2.Edhe  ato pak investime nuk akordohen ne kohen e duhur qe punimet te kryhen me cilesi e efektivitet.

3.Furnizimi  me energji elektrike  nuk eshte garant per punen normale te hidrovoreve. Linjat tejet te  amortizuara  e pa burime alternative,nga mungesa e investimeve ne sistemin energjetik.

4 .Prej  8 vitesh nuk financohet hidrovori i ri i Balldrenit megjithese  eshte premtuar,madje eshte bere edhe projekti dhe preventivi perkates,por parate kane shkuar per konçensione korruptive e PPP per grupin e oligarkeve.

5 . Makinerite  e pamjaftueshme e tejet te amortizuara per te zgjidhur situaten.

Ne keto kushte,  kerkoj me urgjence te merren masa te menjehershme nga qeveria dhe pushteti vendor per zgjidhjen e situates sa nuk eshte vone.

Jeta e banoreve te Lezhes eshte ne rrezik!

Mijera hektare toke e dhjetra banesa nen pushtetin e ujit,si dhe rrezikohen te shemben disa te tjera nga rreshqitjet e tokes nga reshjet e shumta!

Eshte e pafalshme papergjegjshmeria totale e qeverise ndaj banoreve te Lezhes!

Merrni masa sa nuk eshte vone! Çdo minute mund te kushtoje shtrenjte!

Koha nuk pret !

Pamjet jane te pak  minutave me pare!