Editorial - Opinione

Kush e mban peng Beratin?


               Publikuar në : 16:05 - 09/11/19 M S

Nga: Klodian Tomorri

Banka Botërore financon një projekt me vlerë 71 milionë dollarë, për të mbështetur turizmin në Shqipëri. Projekti synon të përmirësojë infrastrukturën urbane në katër qendra turistike të Jugut.

Berati ka 20 milionë dollarë aty, për ndërtim rrugësh në lagjet muzeale, si dhe për rritjen e vlerës se aseteve turistike.

Por deri tani, nuk ka marrë asnjë lek të vetëm, sepse qeveria nuk bën shpronësimet. Eshtë çmenduri! Prej një viti projekti rri i bllokuar, sepse qeveria nuk bën shpronësimet.

Paratë i merr te gjitha Korça, sepse ka lob të fortë në qeveri. Se kështu ka vajtur puna. Qeveria funksionon si ndërmarrje të fortësh, ku paratë i merr ai që ka me shumë fuqi.

Ça keni me Beratin? Mirë se është qyteti i vetëm i madh që e keni lënë pa akses në autostradë, mire se e late gati 30 vjet pa asnjë rrugë, tani i bllokoni dhe paratë e donatorëve.

Ai qytetet vetëm turizmin ka potencial ekonomik. Mirë nga buxheti nuk bëni investime, por të pakten mos bllokoni investimet e donatorëve.

Apo është teoria se i kemi votat të sigurta në Berat, ndaj nuk ka pse të investojmë para? Të paturpshëm, totalisht të paturpshëm. Lenë një qytetet të tërë peng.

 

 

 

Kthehu
WhatsApp Denonco ne TT