KFOR-i paralajmëron stërvitje me helikopterë në të gjithë Kosovën

Forcat paqeruajtëse të KFOR-it kanë njoftuar se ditën e nesërme do të zhvillojnë një stërvitje rutinore në Kosovë.

Sipas kominukatës të shpërndarë përmediat, bëhet me dije se kjo stërvitje do të përfshijë edhe helikopterë të shumtë.

Stërvitja do të zhvillohet për të siguruar një mjedis të qetë dhe të sigurtë si dhe lirinë e lëvizjes për të mirën e të gjitha komuniteteve në Kosovë.

“KFOR-i do të zhvillojë një stërvitje rutinore trajnimi që përfshinë helikopterë të shumtë në të gjithë Kosovën gjatë ditës së nesërme, me 25 shkurt 2021. Ushtrimi do të përqëndrohet në sigurimin e ndërveprimit ndërmjet të gjithë anëtarëve të KFOR-it dhe kombeve partnere, në përputhje me mandatin e KFOR-it nga Rezoluta 1244 e Keshillit te Sigurimit te KB te vitit 1999 për të siguruar një mjedis të qetë dhe të sigurtë si dhe lirinë e lëvizjes për të mirën e të gjitha komuniteteve në Kosovë ”, thuhet në komunikatë.