I është 16-fishuar pasuria? Rama: Nuk ka shans, lajm 100% i rremë

Pak ditë më parë, BIRN publikoi në një artikull pasurinë e kryeminstrit Edi Rama, sipas të cilës, ai zotëron një shumë prej 1 miliard lekësh.

Gjatë konferencës me gazetarët, Rama tha se asnjë nga ato që kanë dalë nuk janë të vërteta, duke shtuar se pasuria e çdo banori në Tiranë rritet dhe nga prona që kanë.

Kreu i qeverisë u shpreh se nuk ekziston një pasuri e pajustifikuar dhe se lajmi i publikuar është 100% i rremë.

Edi Rama: Faleminderit që më dhe mundësinë të flas për këtë temë. Ju nuk jeni as prokuror, as gjykatës, nëse ju thoni se pasuria nuk justifikohet ju mund ta thoni por nuk do të thotë se po thoni të vërtetën, Gjasat që po thoni të vërtetën janë 0. Janë 0 sepse, në Shqipëri ka një institucion të vecantë që quhet Inspektoriati i lartë i deklarimit të pasurisë.

E dini ju që pasuria juaj është rritur, si banore e Tiranës, është rritur vitet e fundit, sepse ne deklaratën e pasurisë nuk janë vetëm të ardhurat monetare por dhe vlera e pasurisë së patundshme. Vlera është rritur si asnjëherë më parë. Në Tiranë dhe zona të vecanta është rritur dhe qeveria ka bërë disa here vendime për rivlerësim pasurie. Ca do të thotë kjo, po të bësh kalkulime del se vlera e pasurisë së ministrave është rritur, por po të shohësh faktet nuk lidhet me vlera monetare që nuk justifikohet. Nuk ka shanc! Është lajm 100% i rremë, jo 99. Është produkt i dembelizmit aktiv, sic e quante Konica.