Dilni jashtë/ Kolegët e Arjan Salës rrëfejnë si hyri i riu në vatrën e zjarrit

Kolegët dhe miqtë e Arjan Salës, trupi i të cilit u gjet pas tre ditësh kërkime në magazinën tek “Casa Italia”, kanë treguar bisedën e fundit që patën me të riun.

Armand Abazaj dhe Gentjan Goga, në një prononcim për Top-Channel u shprehën se Sala u ka thënë që të dilnin të gjithë jashtë, ndërsa vetë ka marrë bombolën dhe i është drejtuar vatrës së zjarrit, për të shpëtuar personat që kishin mbetur brenda magazinës pas rënies së zjarrit.

“Vetë u drejtua për tek pika e zjarrit ku ishte flaka dhe tymi i madh. Ky ishte imazhi i fundit sepse unë nuk arrita dot kurrë t’i jap ndihmë. Nuk di çfarë të them… Ai, ne na tha të dalim jashtë. Ne, punëtorëve, kush ishte aty. Ishim diku 5-6 veta, nuk e kam fiksuar se ishte tmerr i vërtetë,”- tregon Abazaj.

“Ia ka marrë bombolën nga dora një personi që ishte aty se ishin para nesh dhe nuk na kishin njoftuar. Ne shkuam pak sekonda pas tij. Në atë moment, ai hyn në magazinë, dalin persona të tjera që ishin aty. Ne, në moment paniku drejtohemi të marrim bombolat. Aty u bë shumë shpejt, maksimumi 1 minutë, 1 minutë e gjysmë,”- tregon Goga më tej.

Ekspertiza nuk ka dalë ende, por ka shumë pikëpyetje mbi shërbimin zjarrfikës, nëse kanë apo jo pajisjet e duhura për të administruar vatra të tilla zjarri.