Darka luksoze në Dubai/ Vjen reagimi i qeverisë, çfarë do ndodhë të hënën

Një video ku shfaqeshin disa ministra dhe zyrtarëve të tjerë të lartë që darkonin në një prej restoranteve më luksozë në botë, bëri xhiron e rrjetit. Qytetarët sapo u hasën me këtë video, shfrynë dufin në rrjetet sociale, e madje u komentuan gjerësisht teksa pati kritika të shumta.

Lidhur me këto pamje, ka reaguar zyrtarisht qeveria, ku sqarohet se është një takim pune. Ndër të tjera thuhet se është në praktikën e grupit Emaar që përpara hyrjes në një vend ku kryen investime, të ftojë përfaqësues të qeverisë, pushtetit vendor e medias, si edhe biznesit po ashtu në bazë të përzgjedhjes së vet, për t’u njohur nga afër me investimet e kryera nga ky grup në qendrën e tij në Dubai.

Duke vënë pikat mbi ‘i’ lidhur me këtë video e cila u bë virale, thuhet se ditën e hënë, të dy përfaqësuesit e qeverisë do të informojnë publikun për vizitën në fjalë. Përkundrejt zërave kritikë, nënvizohet se të gjitha shpenzimet e qëndrimit në Dubai janë mbuluar nga pala mikpritëse.

Njoftimi

Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë, Ministri për Rindërtimin dhe delegacioni i grupeve të punës, zhvilluan një vizitë dy ditore në Emiratet e Bashkuara Arabe, me ftesë të grupit të mirënjohur Emaar, i cili në emër të Princit të Kurorës dhe në vijim të marrvëshjes së nënshkruar mes dy qeverive, ka vendosur Shqipërinë në hartën e investimeve të veta. Është në praktikën e grupit Emaar që përpara hyrjes në një vend ku kryen investime, të ftojë përfaqësues të qeverisë, pushtetit vendor e medias, si edhe biznesit po ashtu në bazë të përzgjedhjes së vet, për t’u njohur nga afër me investimet e kryera nga ky grup në qendrën e tij në Dubai.

Pjesë e këtij spedicioni jo te zakonshëm nga Shqipëria ishin përveç personave të nxjerre në videon “fajtore” edhe Zv. Ministri i Infrastrukturës dhe Energjisë, Nën/Kryetari i Bashkisë Tiranë, Sekretari i Përgjithshëm i Ministrisë së Financave si edhe gazetarë nga Televizioni Publik Shqiptar dhe Televizionet Kombëtare Klan dhe Top Channel.

Grupi Emaar, i cili do të zbatojë projektin e Rindërtimit në Durrës, ku do të ndërtojë 2000 apartamente në zonën e Spitalles dhe që ka paraqitur një projekt për rivitalizimin e Portit të Durrësit dhe ndërtimin aty të marinës më të madhe në Adriatik, ka shprehur interes të qartë edhe për disa investime të tjera. Ditën e hënë të dy përfaqësuesit e qeverisë, do të informojnë publikun për vizitën, por në kushtet kur videoja “fajtore” kërkon një shpjegim imediat, bëjmë me dije se të gjitha shpenzimet e qëndrimit në Dubai janë mbuluar nga pala mikpritëse.